Minitoernooi G-voetbal, regio Twente

Wellicht weet niet iedereen dat er voor iemand met een beperking/handicap, die geïnteresseerd is in voetbal, er ook meer mogelijkheden zijn. Een optie is je aansluiten bij een G-team die KNVB competitie speelt. Voor sommigen kan dit toch een behoorlijke stap zijn. Deze mensen zoeken misschien toch iets wat meer laagdrempelig is. In de regio Twente (weet niet of elders in Nederland ook zoiets gedaan wordt) is er ook de mogelijkheid je aan te sluiten bij een G-team die deelneemt aan minitoernooitjes. Voetbalverenigingen uit Nijverdal, Twello, Wierden, Ommen, Goor en Haaksbergen spelen op deze manier onderling tegen elkaar toernooitjes. Daarvoor wordt elke week getraind waarbij het plezier in het spelletje met de bal voorop staat. Elk seizoen wordt er door een team een toernooitje georganiseerd.

Zo’n dag ziet er als volgt uit. Vaak begint de dag om 10:00 uur. Elk team speelt een keer tegen elkaar. Er wordt over de breedte van het veld gespeeld met 8 spelers (inclusief keeper). De officiële regels worden echter ook vaak terzijde gelegd als dit de spelvreugde in de weg staat. Als voorbeeld: soms wordt er in onderling overleg met 9 tegen 9 gespeeld als er daardoor niet iemand als reserve aan de kant hoeft te staan. Wedstrijdjes duren gemiddeld genomen vaak een kwartier. Tussendoor wordt er door elk team nog gestreden om de penaltybokaal. Het onderlinge respect is hoog en er wordt rekening met elkaar gehouden. De leeftijd van de spelers (en speelsters) is heel gevarieerd. Dit loopt ongeveer van 14 tot 65 jaar. De ervaring leert dat dit geen enkele belemmering is. Elke speler kan op zijn eigen manier prima deelnemen. De dag eindigt vaak om 13:00 uur en elk team gaat met een beker naar huis voor de gedane prestatie. Tevens een glimlach en een voldaan gevoel voor iedereen.

Voor verdere informatie kan altijd contact worden opgenomen met desbetreffende voetbalclubs. Dit bijvoorbeeld als er al een G-team in ontwikkeling is, maar er nog te weinig spelers voor deelname in de KNVB competitie zijn. Of omdat je geïnteresseerd bent in een van de genoemde teams en zelf als speler wil gaan voetballen.

De clubs zijn:

– DES, Nijverdal                                          mail