Van maart tot medio april organiseert Stichting Doelpunt jaarlijks in samenwerking met Onderwijs Centrum Het Roessingh (OCR) en de FC Twente Voetbalacademie een voetbalproject voor leerlingen van het OCR in Enschede.

Doel van het project is kinderen met een (met name motorische) beperking te laten ervaren wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van voetbal op aangepast niveau. Het betreft circa 75 (lopende) leerlingen van het OCR, die allemaal een lichamelijke (of meervoudige) beperking hebben. In het kader van maatschappelijke ontwikkeling zijn jonge talentvolle spelers van de FC Twente Voetbalacademie betrokken bij de activiteiten. Gedurende vijf weken worden de reguliere gymlessen van de leerlingen gevuld met het thema “voetbal”.

De lessen worden gegeven door docenten bewegingsonderwijs van het OCR. Zij worden daarin bijgestaan door jeugdspelers van de FC Twente Voetbalacademie.

Het project wordt voor de deelnemende leerlingen afgesloten met een voetbalmiddag bij de FC Twente Voetbalacademie op het Trainingscentrum in Hengelo (O). Tijdens deze middag zullen de kinderen in diverse, niet prestatiegerichte, spelvormen met voetbal bezig zijn. Dit onder begeleiding van de spelers van de FC Twente Voetbalacademie en overige vrijwilligers.

De deelnemende kinderen ontvangen na afloop van het project van Stichting Doelpunt een goodiebag en informatie over de mogelijkheden voor G-jeugdvoetbal in de regio.