DSC_6485

3e CP-voetbaldag te Gelselaar op 12 november 2017

Op zondag 12 november 2017 zullen de jeugdselecties (JO15, JO17, JO19) van het Nationale CP-voetbal weer naar Gelselaar komen voor een training in de ochtend en een oefenwedstrijd tegen teams van DEC’10 in de middag op de velden van EGVV te Gelselaar (Driessenweg 25). DEC’10 is een combinatievereniging van jeugd uit Diepenheim en Gelselaar.
De wedstrijden worden gespeeld volgens de regels van het CP-voetbal.

Wat is CP voetbal:
CP-voetbal (internationaal Football 7-a-side genoemd) wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. CP-voetbal is een sport die alleen internationaal (Europees-, Wereldkampioenschap en Paralympisch) beoefend kan worden. Er wordt zeven tegen zeven gespeeld op een kleiner voetbalveld (75m x 55m), het doel is ook kleiner (5m x 2m).
Er wordt gespeeld volgens de regels van de FIFA, waarbij enkele spelregels (géén buitenspel en inrollen) zijn aangepast. De spelers van het Nederlands CP-voetbalteam spelen allen voetbal bij een reguliere club.

Programma 12 november 2017: (onder voorbehoud van wijzigingen)
Locatie: EGVV, Driessenweg 25 te Gelselaar
09:30 uur aankomst CP-voetbal selecties
10:30 uur aanvang training CP-selecties
12:00 uur pauze/lunch
13:00 uur freestyle act
13:30 uur aanvang selectiewedstrijden:
      – 13:30 uur Selectie onder 15 – DEC ’10 JO13
      – 14:00 uur Selectie onder 17 – DEC ’10 JO15
      – 14:45 uur Selectie onder 19 – DEC ’10 JO17
16:00 uur einde programma – napraten

Voor meer informatie over CP-voetbal zie: www.cpvoetbal.nl.

Publiek is van harte welkom!

 

foto bij nieuwsitem KNSV nieuwsbrief juli 2017

KNVB Nieuwsbrief

Klik hier voor de nieuwsbrief van de KNVB inzake “Voetbal met een beperking”.

doelballen

Mooie voetbalmiddag voor kinderen van OCR

Alle deelnemers, ouders, vrijwilligers, spelers van FC Twente en overige betrokkene, kunnen terugkijken op een zeer geslaagde afsluitende voetbalmiddag 2017.

Voor het verslag, klik hier.
Voor de foto’s, klik hier.

witkampers logo

Speciaal voetbal bij Witkampers te Laren

Paul Bosvelt geeft gasttraining bij Speciaal Voetbal Witkampers

Na een succesvolle start van het Speciaal Voetbal bij voetbalvereniging Witkampers in Laren trainen inmiddels zes spelers met veel plezier en enthousiasme elke zaterdagmorgen op het hoofdveld van de Witkampers.

Speciaal voetbal is bestemd voor kinderen die het, om welke reden dan ook, niet lukt om aan te sluiten bij het reguliere voetbal. Door aangepaste trainingen wordt geprobeerd de kinderen duidelijkheid en structuur te geven. Er wordt rekening gehouden met de beperking van het kind. Niks moet en het plezier staat voorop!

Op zaterdagmorgen 6 mei zal Paul Bosvelt, oud-international en voormalig speler van Go Ahead Eagles, FC Twente, Feyenoord, Manchester City en Heerenveen, een gasttraining verzorgen in samenwerking met de vaste trainers. Op dit moment is Bosvelt trainer van het beloften team van FC Twente.

Voor deze training worden jongens en meisje die horen bij deze doelgroep uitgenodigd om kennis te maken met het Speciaal voetbal. Samen met de spelers van Witkampers kunnen ze genieten van een gezellige en sportieve ochtend.

Iedereen is van harte welkom op 6 mei van 10.00 -11.00 uur op het Leussinkpark in Laren.

Wil je meedoen, geef je dan op per mail:  speciaalvoetbalwitkampers@gmail.com

gymles 13-03-2017

OCR-project 2017 van start

Op maandag 13 maart 2017 is het OCR-voetbalproject weer van start gegaan. Leerlingen van Onderwijs Centrum Het Roessingh krijgen voetbal tijdens de reguliere gymlessen. Elke klas wordt daarbij 2x bezocht door voetballers van FC Twente.

Op woensdag 12 april 2017 wordt het project afgesloten met een voetbalmiddag op het trainingscomplex van FC Twente te Hengelo (O).

Binnenkort is er meer nieuws over dit voetbalproject op de site te vinden.

knvb-logo-oranje

Nieuwe zoekfunctie op de KNVB-site

In het najaar van 2016 heeft de KNVB een nieuwe zoekfunctie op haar site geplaatst.
Het is een digitale zoekkaart voor alle soorten voetbal, inclusief G-voetbal.

De link: http://www.knvb.nl/doe-mee/lid-worden/vind-club

 

UWV juli 2016

Mooie gift van 4 jubilarissen van UWV

In juli 2016 werd Stichting Doelpunt verrast met een mooie bijdrage van  4 jubilarissen (Desiree, Arja, Erik en Martin) van het UWV Doetinchem.
Met dit geld kunnen we weer passende projecten voor kinderen met een beperking bekostigen.
Jubilarissen, van harte bedankt voor dit mooie gebaar en bedrag!

De cheque werd door Martin Konijnenberg aan Rick Koeslag overhandigd.

DSC_6231

2e CP-voetbaldag in Gelselaar

Zaterdag 28 mei 2016 stond Gelselaar in het teken van CP-voetbal.

Op de velden van EGVV in Gelselaar werd er in de ochtend getraind door de 3 jeugdselecties (onder 14 jaar, onder 16 jaar en onder 18 jaar) van het CP-voetbal.

Kort na de middag was de aftrap, door Doelie, de mascotte van Stichting Doelpunt, van de wedstrijd EGVV (combi-team) tegen het Nationaal CP-voetbalteam. Dit is het team dat gaat deelnemen aan de Paralympische Spelen, gehouden van 7 t/m 18 september 2016 in Rio de Janeiro.

Aansluitend speelden de 3 jeugdteams van het CP-voetbal een wedstrijd tegen teams van DEC ’10 (= een combinatievereniging van jeugd EGVV Gelselaar en Diepenheim).

Nationaal CP-team tegen EGVV, uitslag 2-9
CP-team onder de 14 jaar tegen DEC ’10 D1-2, uitslag 2-5
CP-team onder de 16 jaar tegen DEC ’10 C2, uitslag 7-0
CP-team onder de 18 jaar tegen DEC ’10 C1, uitslag 2-3

De wedstrijden stonden onder leiding van Jan Bomans en Biense Klein Braskamp.

CP-voetbal (internationaal Football 7-a-side genoemd) wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. CP-voetbal is een sport die alleen internationaal (Europees-, Wereldkampioenschap en Paralympisch) beoefend kan worden. Er wordt zeven tegen zeven gespeeld op een kleiner voetbalveld (75m x 55m), het doel is ook kleiner (5m x 2m). Er wordt gespeeld volgens de regels van de FIFA, waarbij enkele spelregels (géén buitenspel en inrollen) zijn aangepast. De spelers van het Nederlands CP-voetbalteam spelen allen voetbal bij een reguliere club.

Voor de bezoekers waren er, naast de wedstrijden, diverse activiteiten rondom de velden van EGVV.

Veel voetballers, ouders, gezinsleden en belangstellenden hebben genoten van een, met zonovergoten, dag met mooi voetbal. Ieder op zijn eigen niveau.

Als afsluiting van een mooie voetbaldag werd er tijdens de barbecue gezellig na gepraat.

Voor foto’s van de CP-voetbaldag, klik hier.

Klik hier om naar de reportage van Berkelland TV te gaan.

 

CP voetbaldag-0049

Nationaal CP-voetbalteam komt ook naar Gelselaar

Op zaterdag 28 mei a.s. stond al gepland dat er 3 jeugdteams (onder 14 jaar, onder 16 jaar en onder 18 jaar) naar Gelselaar zouden komen voor een training in de ochtend en in de middag een wedstrijd tegen teams van DEC ’10 (= een combinatievereniging van jeugd EGVV Gelselaar en Diepenheim).

Ook het Nationaal CP-voetbalteam komt naar Gelselaar. Dit is het team dat gaat deelnemen aan de Paralympische Spelen, gehouden van 7 t/m 18 september 2016 in Rio de Janeiro. Rond het middaguur speelt het CP-team een wedstrijd tegen een combinatieteam van EGVV.

Tijdschema:
10:00-11:00 uur   Trainingen nationale CP-selecties onder 14 jaar, onder 16 jaar en onder 18 jaar
11:00-11:30 uur   “Informatiebijeenkomst trainers/leiders/bestuurders”, door Marcel Geestman, bondscoach Nederlands CP-voetbalteam
12:15-13:30 uur   Nationaal CP-team – EGVV (combi-team)
13:45-15:00 uur   CP-team onder 14 – DEC’10 D1+2
14:15-15:30 uur   CP-team onder 18 – DEC’10 C1
15:00-16:15 uur   CP-team onder 16 – DEC’10 C2

De wedstrijden worden gespeeld volgens de regels van het CP-voetbal en zullen onder leiding van topscheidsrechters staan.

Publiek is van harte welkom tijdens de training en de wedstrijden.
Met diverse activiteiten voor groot en klein rondom de velden tijdens de CP-voetbaldag.

Klik hier voor meer informatie.

OCR 2016

Wederom geslaagde voetbalmiddag OCR

Het trainingscomplex van FC Twente stond in het teken van voetbal-gerelateerde spelletjes op woensdagmiddag 20 april 2016 tijdens de afsluitende voetbalmiddag voor kinderen met een beperking.

Van medio maart tot eind april 2016 heeft Stichting Doelpunt, in samenwerking met Onderwijs Centrum Het Roessingh (OCR) en de FC Twente Voetbalacademie, een voetbalproject georganiseerd voor leerlingen van het OCR in Enschede.

Doel van het project is kinderen met een (met name motorische) beperking te laten ervaren wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van voetbal op aangepast niveau. Het betreft bijna vijftig (lopende) leerlingen van acht klassen van Onderwijs Centrum Het Roessingh, die allemaal een lichamelijke (of meervoudige) beperking hebben. In het kader van maatschappelijke ontwikkeling waren jonge talentvolle spelers van de FC Twente Voetbalacademie (Jong Twente) betrokken bij de activiteiten.
Ook de ambassadeurs van Stichting Doelpunt, scheidsrechter Bas Nijhuis en analist en voormalig profvoetballer Arnold Bruggink, leverden tijdens het project een bijdrage aan de activiteiten.

Gedurende vijf weken werden de reguliere gymlessen van de leerlingen gevuld met het thema “voetbal”. De lessen werden gegeven door docenten bewegingsonderwijs van het OCR. Zij werden daarin bijgestaan door jeugdspelers van de FC Twente Voetbalacademie.

Mede door dit project hopen we dat kinderen met een beperking in gaan zien dat voetbal op aangepast niveau voor hen haalbaar is. Hoe meer kinderen met een beperking zich aansluiten bij een G-voetbalvereniging, hoe meer ze allemaal op eigen niveau kunnen gaan voetballen.

Op FC Twente TV was op vrijdag 29 april 2016 een reportage over dit voetbalproject te zien.
Klik hier. Vanaf minuut 8:40 tot 11:50.

De foto’s van de voetbalmiddag staan op de site. Klik hier om direct naar de foto’s te gaan.