Website Stichting Doelpunt offline

De activiteiten inzake het G-voetbal blijven volgen? Ga dan naar:
www.g-kracht-voetbal.nl

Deze site van Stichting Doelpunt wordt vanaf 1-1-2019 niet meer bijgewerkt.

Stichting Doelpunt gaat op in G-Kracht Voetbal League

Stichting Doelpunt gaat op in G-Kracht Voetbal League

We hadden ons als DOEL gesteld om het G-voetbal op de kaart te zetten. We hebben er een PUNT van willen maken dat een grote groep sporters met een (met name) motorische beperking, voetballen als een serieuze optie zou gaan zien. We hebben gepromoot, geprikkeld en geënthousiasmeerd. Met – dat kunnen we rustig stellen – een bevlogen bestuur. Met een grote groep betrokken vrijwilligers. Met loyale sponsors en donateurs. We hebben samengewerkt met fantastische organisaties. En kennisgemaakt met geweldige deelnemers.

Voldoende gescoord?

Een vraag die wij ons na bijna negen jaar hebben gesteld, is – om maar in voetbaltermen te blijven – hebben wij voldoende gescoord? Het G-voetbal staat inmiddels op de kaart. Een grote groep voetbalfans weet haar weg naar een club dan ook al te vinden. Regio Oost-Nederland kent inmiddels zo’n 70 verenigingen die G-voetbal aanbieden. Daar voetballen nu circa 1.700 kinderen en volwassenen. Dat is in belangrijke mate een verdienste van de KNVB en allerlei enthousiaste mensen bij de verenigingen. Laat dat voorop staan. Maar wij hebben daar wel aan mogen bijdragen.

Vernieuwing

Dus ja, gescoord hebben we zeker. Maar is de wedstrijd al gewonnen? Nee, nog niet. Maar – nu het G-voetbal veel bekender is – zijn we wel in een volgende fase beland. De ontwikkeling van het G-voetbal vraagt nu om focus op andere terreinen zoals verenigingsbeleid, diversiteit en kwaliteit. Met die wetenschap zijn de doelstellingen van onze stichting dan ook verouderd. En dus is het tijd om actie te ondernemen. Tijd voor vernieuwing.

G-Kracht Voetbal League

Dit betekent dat we gaan stoppen met Stichting Doelpunt als zodanig. Maar zonder dat al het goede verloren gaat. De stichting gaat vanaf 2019 op in de G-Kracht Voetbal League. Een nieuwe aanjager in de sector. Een platform dat clubs verenigd en met een bredere scoop naar het G-voetbal kijkt. Voor ons is het een één-tweetje: deze stap is niet alleen heel logisch, het zorgt ook voor nieuwe energie. Er staat namelijk ook een fruitig frisse groep mensen te trappelen om aan de slag te gaan.

 Bestuur

Als bestuur hebben we een belangrijke schakel mogen vormen in dit proces. Juist op dit moment in onze bestaansgeschiedenis is het mooi en goed om daarop terug te kijken. Hoewel we wars zijn van borstklopperij, heerst er een gevoel van trots. Op onszelf, maar bovenal op elkaar. Dit hebben we eensgezind gedaan. Met ziel en zaligheid. Wat wij hebben gepresteerd is gehoord, gezien, gevoeld en is onuitwisbaar geworden. Het was een heel goede samenwerking.

Belangeloze steun

Wat wij tegen jullie willen zeggen is: dank je wel! Dank jullie heel, heel hartelijk. Met regelmaat kregen we belangeloos ondersteuning voor van alles en nog wat. Niet alleen omdat dat kon, maar vooral omdat die hulp graag werd aangeboden. Van de deelnemers aan onze activiteiten mochten wij vervolgens alle dankbaarheid ontvangen. En die was er massaal. Het heeft onze harten gevuld en dat geeft nog steeds enorm veel voldoening.

Hopelijk blijft iedereen die betrokken was bij onze stichting het G-voetbal volgen en steunen. Deze bijzondere doelgroep verdient het en heeft het ook nodig. Kijk eens op: www.g-kracht-voetbal.nl.

Het bestuur van Stichting Doelpunt
Wim Hondelink, Gerard  & Ingrid Stokkink, Jeroen & Erna Koeslag       

 

 

 

G-voetbal Meeting

Op 18 november 2018 organiseert Attack Voetbal in samenwerking met Stichting Doelpunt, FC Twente en Menzis een G-voetbal Meeting.
De G-voetbal Meeting is bedoeld voor initiatiefnemers, aanjagers, bestuurders, begeleiders en trainers in het G-voetbal.
Iedereen moet mee kunnen doen met voetbal. Zonder enige beperking. Het G-voetbal zit dan ook in de lift. Toch zijn er verbeteringen nodig: meer diversiteit, meer aanbod en (nog) meer kwaliteit. Dit kan door bijvoorbeeld meer samen te werken en vaker ervaringen uit te wisselen.

Het evenement vindt plaats rond de wedstrijd FC Twente – Go Ahead Eagles.
Met medewerking van de KNVB en ambassadeurs van Stichting Doelpunt: Bas Nijhuis en Arnold Bruggink.
Bestuurders en begeleiders van lokale clubs regio Oost hebben een uitnodiging voor de G-voetbal Meeting ontvangen.

Geslaagd voetbalproject OCR 2018

Van begin maart tot aan de afsluitende middag op 25 april 2018 hebben de leerlingen van Onderwijs Centrum Het Roessingh (OCR) deelgenomen aan het voetbalproject.
Doel van het project is om kinderen plezier te laten beleven aan het voetbalspel, ook als bewegen wat minder vanzelfsprekend is.
5 weken lang stonden de gymlessen op school in het teken van voetbal. In die periode zijn alle klassen 2x bezocht door 2 jeugdspelers van FC Twente. Tevens hebben deze voetballers geholpen tijdens de afsluitende middag op 25 april, op het trainingscentrum te Hengelo (O), als teambegeleiders of als spelleiders.

De kinderen van het OCR werden op woensdag 25 april bij school opgehaald en met een OAD-bus naar Hengelo gebracht. Daar stond een lunch klaar en werden de t-shirts uitgedeeld.
Na het omkleden en de officiële opening deden de deelnemers een gezamenlijke warming-up onder leiding van Arnold Bruggink. Daarna gingen alle deelnemers de voetbalgerelateerde spellen afwerken. In de pauze was er een freestyle voetbal show van Rowdy Heinen en Aron Nijland.
Na afloop kregen de deelnemers een goodiebag en een medaille.

Stichting Doelpunt heeft dit project georganiseerd in samenwerking met Attack voetbal, het OCR en FC Twente. 

Alle vrijwilligers en sponsoren bedanken we hartelijk voor de geweldige inzet en betrokkenheid.

We kijken terug op een geslaagd project waarin circa 50 kinderen veel plezier aan het voetbalspel hebben beleefd. De foto’s van de afsluitende voetbalmiddag van 25 april kun je hier vinden.

Eijsink Magazine

Ter gelegenheid van het verschijnen van het Eijsink Magazine met daarin een reportage over de ambassadeur van Stichting Doelpunt, scheidsrechter Bas Nijhuis, mocht Stichting Doelpunt uit handen van commercieel directeur René Eijsink een cheque ter waarde van € 2.500,00 ontvangen.

CP-voetbaldag 2017 goed verlopen

Op zondag 12 november 2017 kwamen 45 jeugdige CP-voetballers  vanuit het hele land naar het dorpje Gelselaar, voor een training en een wedstrijd tegen de jeugd van DEC ’10 (DEC ’10 is een samenwerkingsverband tussen vv Diepenheim en EGVV Gelselaar).

De 3 CP-teams trainden in de ochtend op de velden van EGVV onder leiding van hun eigen trainers. Na de lunch speelden ze een wedstrijd tegen teams van DEC ’10.

CP Onder 15 – DEC ’10 JO13: 7-3
CP Onder 17 – DEC ’10 JO15: 5-1
CP Onder 19 – DEC ’10 JO17: 3-7

Na de lunch gaf Rowdy Heinen een demonstratie freestyle. Rowdy was in 2013 en 2016 Nederlands kampioen freestyle. Hij is een heuse bal-tovenaar met creatieve en originele trucs.

Er was echt heel slecht weer voorspeld maar gelukkig bleef het bij een paar kleine buitjes, wat het publiek niet weerhield om te komen kijken. Voor de meegekomen broertjes/zusjes was er een springkussen die, vanwege het weer, binnen was opgesteld.

Voor zowel de CP-voetballers als voor de voetballers van DEC ’10 was het een leuke, sportieve en leerzame dag.
Deze dag werd mogelijk gemaakt door diverse sponsors en vrijwilligers; waarvoor dank!

Klik hier voor de foto’s van deze dag.

Impressie van de CP-voetbaldag 2017 te Gelselaar (gemaakt door Cindy, moeder van Wessel, speler CP onder 17).

 

3e CP-voetbaldag te Gelselaar op 12 november 2017

Op zondag 12 november 2017 zullen de jeugdselecties (JO15, JO17, JO19) van het Nationale CP-voetbal weer naar Gelselaar komen voor een training in de ochtend en een oefenwedstrijd tegen teams van DEC’10 in de middag op de velden van EGVV te Gelselaar (Driessenweg 25). DEC’10 is een combinatievereniging van jeugd uit Diepenheim en Gelselaar.
De wedstrijden worden gespeeld volgens de regels van het CP-voetbal.

Wat is CP voetbal:
CP-voetbal (internationaal Football 7-a-side genoemd) wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. CP-voetbal is een sport die alleen internationaal (Europees-, Wereldkampioenschap en Paralympisch) beoefend kan worden. Er wordt zeven tegen zeven gespeeld op een kleiner voetbalveld (75m x 55m), het doel is ook kleiner (5m x 2m).
Er wordt gespeeld volgens de regels van de FIFA, waarbij enkele spelregels (géén buitenspel en inrollen) zijn aangepast. De spelers van het Nederlands CP-voetbalteam spelen allen voetbal bij een reguliere club.

Programma 12 november 2017: (onder voorbehoud van wijzigingen)
Locatie: EGVV, Driessenweg 25 te Gelselaar
09:30 uur aankomst CP-voetbal selecties
10:30 uur aanvang training CP-selecties
12:00 uur pauze/lunch
13:00 uur freestyle act
13:30 uur aanvang selectiewedstrijden:
      – 13:30 uur Selectie onder 15 – DEC ’10 JO13
      – 14:00 uur Selectie onder 17 – DEC ’10 JO15
      – 14:45 uur Selectie onder 19 – DEC ’10 JO17
16:00 uur einde programma – napraten

Voor meer informatie over CP-voetbal zie: www.cpvoetbal.nl.

Publiek is van harte welkom!

 

KNVB Nieuwsbrief

Klik hier voor de nieuwsbrief van de KNVB inzake “Voetbal met een beperking”.

Mooie voetbalmiddag voor kinderen van OCR

Alle deelnemers, ouders, vrijwilligers, spelers van FC Twente en overige betrokkene, kunnen terugkijken op een zeer geslaagde afsluitende voetbalmiddag 2017.

Voor het verslag, klik hier.
Voor de foto’s, klik hier.

Speciaal voetbal bij Witkampers te Laren

Paul Bosvelt geeft gasttraining bij Speciaal Voetbal Witkampers

Na een succesvolle start van het Speciaal Voetbal bij voetbalvereniging Witkampers in Laren trainen inmiddels zes spelers met veel plezier en enthousiasme elke zaterdagmorgen op het hoofdveld van de Witkampers.

Speciaal voetbal is bestemd voor kinderen die het, om welke reden dan ook, niet lukt om aan te sluiten bij het reguliere voetbal. Door aangepaste trainingen wordt geprobeerd de kinderen duidelijkheid en structuur te geven. Er wordt rekening gehouden met de beperking van het kind. Niks moet en het plezier staat voorop!

Op zaterdagmorgen 6 mei zal Paul Bosvelt, oud-international en voormalig speler van Go Ahead Eagles, FC Twente, Feyenoord, Manchester City en Heerenveen, een gasttraining verzorgen in samenwerking met de vaste trainers. Op dit moment is Bosvelt trainer van het beloften team van FC Twente.

Voor deze training worden jongens en meisje die horen bij deze doelgroep uitgenodigd om kennis te maken met het Speciaal voetbal. Samen met de spelers van Witkampers kunnen ze genieten van een gezellige en sportieve ochtend.

Iedereen is van harte welkom op 6 mei van 10.00 -11.00 uur op het Leussinkpark in Laren.

Wil je meedoen, geef je dan op per mail:  speciaalvoetbalwitkampers@gmail.com