Eijsink Magazine

Ter gelegenheid van het verschijnen van het Eijsink Magazine met daarin een reportage over de ambassadeur van Stichting Doelpunt, scheidsrechter Bas Nijhuis, mocht Stichting Doelpunt uit handen van commercieel directeur René Eijsink een cheque ter waarde van € 2.500,00 ontvangen.

CP-voetbaldag 2017 goed verlopen

Op zondag 12 november 2017 kwamen 45 jeugdige CP-voetballers  vanuit het hele land naar het dorpje Gelselaar, voor een training en een wedstrijd tegen de jeugd van DEC ’10 (DEC ’10 is een samenwerkingsverband tussen vv Diepenheim en EGVV Gelselaar).

De 3 CP-teams trainden in de ochtend op de velden van EGVV onder leiding van hun eigen trainers. Na de lunch speelden ze een wedstrijd tegen teams van DEC ’10.

CP Onder 15 – DEC ’10 JO13: 7-3
CP Onder 17 – DEC ’10 JO15: 5-1
CP Onder 19 – DEC ’10 JO17: 3-7

Na de lunch gaf Rowdy Heinen een demonstratie freestyle. Rowdy was in 2013 en 2016 Nederlands kampioen freestyle. Hij is een heuse bal-tovenaar met creatieve en originele trucs.

Er was echt heel slecht weer voorspeld maar gelukkig bleef het bij een paar kleine buitjes, wat het publiek niet weerhield om te komen kijken. Voor de meegekomen broertjes/zusjes was er een springkussen die, vanwege het weer, binnen was opgesteld.

Voor zowel de CP-voetballers als voor de voetballers van DEC ’10 was het een leuke, sportieve en leerzame dag.
Deze dag werd mogelijk gemaakt door diverse sponsors en vrijwilligers; waarvoor dank!

Klik hier voor de foto’s van deze dag.

Impressie van de CP-voetbaldag 2017 te Gelselaar (gemaakt door Cindy, moeder van Wessel, speler CP onder 17).

 

3e CP-voetbaldag te Gelselaar op 12 november 2017

Op zondag 12 november 2017 zullen de jeugdselecties (JO15, JO17, JO19) van het Nationale CP-voetbal weer naar Gelselaar komen voor een training in de ochtend en een oefenwedstrijd tegen teams van DEC’10 in de middag op de velden van EGVV te Gelselaar (Driessenweg 25). DEC’10 is een combinatievereniging van jeugd uit Diepenheim en Gelselaar.
De wedstrijden worden gespeeld volgens de regels van het CP-voetbal.

Wat is CP voetbal:
CP-voetbal (internationaal Football 7-a-side genoemd) wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. CP-voetbal is een sport die alleen internationaal (Europees-, Wereldkampioenschap en Paralympisch) beoefend kan worden. Er wordt zeven tegen zeven gespeeld op een kleiner voetbalveld (75m x 55m), het doel is ook kleiner (5m x 2m).
Er wordt gespeeld volgens de regels van de FIFA, waarbij enkele spelregels (géén buitenspel en inrollen) zijn aangepast. De spelers van het Nederlands CP-voetbalteam spelen allen voetbal bij een reguliere club.

Programma 12 november 2017: (onder voorbehoud van wijzigingen)
Locatie: EGVV, Driessenweg 25 te Gelselaar
09:30 uur aankomst CP-voetbal selecties
10:30 uur aanvang training CP-selecties
12:00 uur pauze/lunch
13:00 uur freestyle act
13:30 uur aanvang selectiewedstrijden:
      – 13:30 uur Selectie onder 15 – DEC ’10 JO13
      – 14:00 uur Selectie onder 17 – DEC ’10 JO15
      – 14:45 uur Selectie onder 19 – DEC ’10 JO17
16:00 uur einde programma – napraten

Voor meer informatie over CP-voetbal zie: www.cpvoetbal.nl.

Publiek is van harte welkom!

 

KNVB Nieuwsbrief

Klik hier voor de nieuwsbrief van de KNVB inzake “Voetbal met een beperking”.

Mooie voetbalmiddag voor kinderen van OCR

Alle deelnemers, ouders, vrijwilligers, spelers van FC Twente en overige betrokkene, kunnen terugkijken op een zeer geslaagde afsluitende voetbalmiddag 2017.

Voor het verslag, klik hier.
Voor de foto’s, klik hier.

Speciaal voetbal bij Witkampers te Laren

Paul Bosvelt geeft gasttraining bij Speciaal Voetbal Witkampers

Na een succesvolle start van het Speciaal Voetbal bij voetbalvereniging Witkampers in Laren trainen inmiddels zes spelers met veel plezier en enthousiasme elke zaterdagmorgen op het hoofdveld van de Witkampers.

Speciaal voetbal is bestemd voor kinderen die het, om welke reden dan ook, niet lukt om aan te sluiten bij het reguliere voetbal. Door aangepaste trainingen wordt geprobeerd de kinderen duidelijkheid en structuur te geven. Er wordt rekening gehouden met de beperking van het kind. Niks moet en het plezier staat voorop!

Op zaterdagmorgen 6 mei zal Paul Bosvelt, oud-international en voormalig speler van Go Ahead Eagles, FC Twente, Feyenoord, Manchester City en Heerenveen, een gasttraining verzorgen in samenwerking met de vaste trainers. Op dit moment is Bosvelt trainer van het beloften team van FC Twente.

Voor deze training worden jongens en meisje die horen bij deze doelgroep uitgenodigd om kennis te maken met het Speciaal voetbal. Samen met de spelers van Witkampers kunnen ze genieten van een gezellige en sportieve ochtend.

Iedereen is van harte welkom op 6 mei van 10.00 -11.00 uur op het Leussinkpark in Laren.

Wil je meedoen, geef je dan op per mail:  speciaalvoetbalwitkampers@gmail.com

OCR-project 2017 van start

Op maandag 13 maart 2017 is het OCR-voetbalproject weer van start gegaan. Leerlingen van Onderwijs Centrum Het Roessingh krijgen voetbal tijdens de reguliere gymlessen. Elke klas wordt daarbij 2x bezocht door voetballers van FC Twente.

Op woensdag 12 april 2017 wordt het project afgesloten met een voetbalmiddag op het trainingscomplex van FC Twente te Hengelo (O).

Binnenkort is er meer nieuws over dit voetbalproject op de site te vinden.

Nieuwe zoekfunctie op de KNVB-site

In het najaar van 2016 heeft de KNVB een nieuwe zoekfunctie op haar site geplaatst.
Het is een digitale zoekkaart voor alle soorten voetbal, inclusief G-voetbal.

De link: http://www.knvb.nl/doe-mee/lid-worden/vind-club

 

Mooie gift van 4 jubilarissen van UWV

In juli 2016 werd Stichting Doelpunt verrast met een mooie bijdrage van  4 jubilarissen (Desiree, Arja, Erik en Martin) van het UWV Doetinchem.
Met dit geld kunnen we weer passende projecten voor kinderen met een beperking bekostigen.
Jubilarissen, van harte bedankt voor dit mooie gebaar en bedrag!

De cheque werd door Martin Konijnenberg aan Rick Koeslag overhandigd.

2e CP-voetbaldag in Gelselaar

Zaterdag 28 mei 2016 stond Gelselaar in het teken van CP-voetbal.

Op de velden van EGVV in Gelselaar werd er in de ochtend getraind door de 3 jeugdselecties (onder 14 jaar, onder 16 jaar en onder 18 jaar) van het CP-voetbal.

Kort na de middag was de aftrap, door Doelie, de mascotte van Stichting Doelpunt, van de wedstrijd EGVV (combi-team) tegen het Nationaal CP-voetbalteam. Dit is het team dat gaat deelnemen aan de Paralympische Spelen, gehouden van 7 t/m 18 september 2016 in Rio de Janeiro.

Aansluitend speelden de 3 jeugdteams van het CP-voetbal een wedstrijd tegen teams van DEC ’10 (= een combinatievereniging van jeugd EGVV Gelselaar en Diepenheim).

Nationaal CP-team tegen EGVV, uitslag 2-9
CP-team onder de 14 jaar tegen DEC ’10 D1-2, uitslag 2-5
CP-team onder de 16 jaar tegen DEC ’10 C2, uitslag 7-0
CP-team onder de 18 jaar tegen DEC ’10 C1, uitslag 2-3

De wedstrijden stonden onder leiding van Jan Bomans en Biense Klein Braskamp.

CP-voetbal (internationaal Football 7-a-side genoemd) wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. CP-voetbal is een sport die alleen internationaal (Europees-, Wereldkampioenschap en Paralympisch) beoefend kan worden. Er wordt zeven tegen zeven gespeeld op een kleiner voetbalveld (75m x 55m), het doel is ook kleiner (5m x 2m). Er wordt gespeeld volgens de regels van de FIFA, waarbij enkele spelregels (géén buitenspel en inrollen) zijn aangepast. De spelers van het Nederlands CP-voetbalteam spelen allen voetbal bij een reguliere club.

Voor de bezoekers waren er, naast de wedstrijden, diverse activiteiten rondom de velden van EGVV.

Veel voetballers, ouders, gezinsleden en belangstellenden hebben genoten van een, met zonovergoten, dag met mooi voetbal. Ieder op zijn eigen niveau.

Als afsluiting van een mooie voetbaldag werd er tijdens de barbecue gezellig na gepraat.

Voor foto’s van de CP-voetbaldag, klik hier.

Klik hier om naar de reportage van Berkelland TV te gaan.